Τι ειναι το SSL

Το SSL σημαίνει Secure Sockets Layer. Το SSL certificate προσφέρει στην σελίδα μεγαλύτερη ασφάλεια με δύο τρόπους. Πρώτον, το SSL certificate ταυτοποιεί την αυθεντικότητα της σελίδας και του ιδιοκτήτη της, εξασφαλίζοντας πως οι πελάτες σας και εσείς ξέρετε ότι είστε αυτοί που λέτε πως είστε.  Δεύτερο κρυπτογραφεί την πληροφορία που συναλλάσουν οι επισκέπτες σας, εξασφαλίζοντας την ιδιοτικότητα της πληροφορίας.

 

Ποιος χρειαζεται το  SSL Certificate

Ιδανικά όλες οι σελίδες που διαχειρίζονται πληροφορίες που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα θα πρέπει να είναι προστατευόμενες με SSL. Ανάμεσα σε αυτές είναι: Eshop, Παροχή υπηρεσιών, Τράπεζες και οικονομικά ιδρύματα, Εκπαιδευτικά ιδρύματα, Κυβερνητικές οργανώσεις, εταιρίες με ενδοδύκτιο, σελίδες με περιοχή μελών κ.α.

 

Τυποι SSL

DV – Domain validated, είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία και δεν προτείνετε για σελίδες που διαχειρίζονται οικονομικές συναλλαγές. Είναι το φτηνότερο SSL certificate , εκδίδεται μέσα σε μερικά λεπτά και είναι ιδανικό για σελίδες που έχουν μόνο περιεχόμενο. Ειδική προσθήκη που επιτρέπει το συνεχές scannάρισμα για malware στην σελίδα σας, με άμεση ενημέρωση.

OV – Organisation validated. Έχει την ένδειξη του οργανισμού και πιστοποιεί την αυθεντικότητα του ιδιοκτήτη. Είναι το ιδανικό SSL για μεσαίου μεγέθους  επιχειρήσεις. 

 

 

EV – Extended validated. Αναγνωρίζεται με την πράσινη μπάρα πριν από την διεύθυνση URL, και είναι ότι πιο ασφαλές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Προτείνεται για σελίδες που διαχειρίζονται οικονομικές συναλλαγές. Είναι το ιδανικό SSL για τα ESHOP.

 

 


Επιπλέον όφελος είναι ότι απο τα 200 σημεία της κατάταξης στην Google (Google Ranking) το 71 είναι και το πιστοποιητικό SSL. Μπορεί να μην είναι απο τους δραστικούς παράγοντες, αλλά παίζει και αυτό την σημασία του.
 

Contact info

Χειμαριώτου 11,
Κάτω Πατήσια,
Αθήνα
info@xit.gr
+30 2108318018